O našich produktech

JAK NA TO:

Vodu v hrnci doveďte k varu, přidejte trochu soli, rostlinného oleje, koření. Vkládejte pelmeně do vroucího vývaru mražené a jednotlivě. Aby pelmeně se nechytili ze spodu, lehce roztočte vodu kdyby jste dělali ztracené vejce. Jak knedlíky vyplují na hladinu, povařte je 4-5 minut a jsou připraveny (u vareniku stačí 2-3 minuty). Dalšími způsoby přípravy pelmeně je smažení na pánví a zapékaní. Tímto způsobem budete moci získat vynikající pokrm s chutnou křupavou kůrčičkou. Obvykle proces přípravy trvá 10-15 minut v závislosti na velikosti.

Podáváme horké pelmeně ke stolu spolu s vašimi oblíbenými omáčkami.

 

TROCHU HISTORIE:

Samotné slovo „pelmeně“ je převzato z ugrofinského slovníku a znamená „ucho chleba“. Souhlasíte, název je samozřejmý, jasně odráží podstatu produktu. Po zahájení cesty z Číny se „uši chleba“ usadily nejen na našich stolech, ale rozšířily se po celém světě v různých variantách. V Itálii se jim říká ravioli, v Číně - wonton, lidé na Kavkaze a ve Střední Asii je nazývají manti, khinkali, chuchvara, choshura, v Německu jsou populární maultashen a Bělorusové je nazývají „čaroděje“. Ale nejvíce pelmeně osedli v ruské Sibiři a stali tradičním jídlem v Rusku. Jsou jim postaveny pomníky a věnována poezie. Každá rodina má svůj tajný recept, který se předává z generace na generaci.